28 januari 2020
söndag, 07 december 2014 16:10

White skapar stormöten i Gothia Towers

Skrivet av 
alt

Uttrycket i de tre tornens gestaltning är likartad med glasade fasader och triangulär plan form. Det första tornet färdigställdes 1984, det andra 2001 och det tredje tornet står klart 2015.

 

alt

Carin Kindbom är koncernchef för Svenska Mässan.

 

White arkitekter har ritat det tredje tornet på Hotel Gothia Towers som invigdes lördags. Med totalt 1.200 rum blir detta en av Europas största hotell- och konferensanläggningar. Svenska Mässans investering i projektet uppgår till 1,2 Mdr kr och i anläggningen finns nu åtta restauranger, fem barer, ett 60-tal möteslokaler i olika storlekar, kongresshall för 1 500 deltagare och modernt utrustade mässhallar på totalt 41 000 kvm.

 

White har samarbetat med Svenska Mässan i över 30 år och var med och skapade det första tornet som invigdes 1984. Hotel Gothia Towers består av tre torn på 23, 26 respektive 29 våningar. På den 20:e våningen kan gästerna ta en hisnande promenad på uppglasade broar mellan West Tower, Crown Tower och East Tower. I bottenplan löper ett invändigt aktivitetsstråk. Hotellets huvudentré vetter ut mot Skandinaviens största nöjespark Liseberg.

 

– Vi är väldigt nöjda med resultatet. Det har varit spännande att utveckla och förädla Gothia Towers som nu verkligen tar tillvara det fantastiska läget ett par kvarter från Avenyn. Gästerna som checkar in får en fantastisk utsikt på köpet. Med Hotel Gothia Towers befäster Göteborg sin ställning som Sveriges evenemangshuvudstad, säger Karin Björning-Engström, ansvarig arkitekt på White i Göteborg.