Skriv ut denna sida
onsdag, 03 december 2014 12:17

Lönnbacken byter namn till Stenvalvet

Skrivet av 
alt
Magnus Edlund, vd för det nya Stenvalvet.


I september köpte Lönnbacken Roxanne Fastighetsfond från GE Capital Real Estate och fick tillgång till företagsnamnet Stenvalvet. Detta utnyttjar bolaget nu och byter namn Stenvalvet. Samtidigt stärker bolaget sin organisation med följande medarbetare från GE; Åsa Scharfe, marknadskoordinator, Göran Sääf, regionchef med ansvar för Region Väst, Peter Högberg, regionchef med ansvar för Region Riks och Boris Granqvist som drifttekniker i Eskilstuna.

 

– Vi återupplivar nu namnet Stenvalvet som var namnet på det bolag som tidigare ägde många av de fastigheter som nu ingår i ”nya” Stenvalvet. Stenvalvet går nu in i en ny bredare och starkare fas baserad på våra gamla värdegrunder om Långsiktighet, Lyhördhet och Omsorgsfullhet, säger Magnus Edlund, vd för Stenvalvet.

 

Stenvalvets fastighetsbestånd består av 96 fastigheter med en area om cirka 470.000 kvm med ett marknadsvärde om cirka 6,4 Mdr kr. Stora hyresgäster är Polismyndigheten, Region Skåne, Landstinget Dalarna samt Sveriges Domstolar.

 

Gamla Stenvalvet bildades 1997 av Vasakronan och köptes av Credit Suisse i konsortium med femte AP-fonden och NorthCorp 1997. Portföljen bestod av 194 fastigheter med en lokalyta om 980.000 kvm. År 2001 köpte GE Capital Real Estate portföljen och 2009 skapade bolaget Roxanne Fastighetsfond AB med drygt hälften av fastigheterna från ursprungliga Stenvalvet.

 

Lönnbacken bildades 2010 av AI Pension, Alecta och Kyrkans Pensionskassa. I september i år köpte bolaget samtliga aktier i Roxanne och utvidgade i samband med detta ägarkretsen med Kåpan pensioner försäkringsförening och Stiftelsen för Strategisk Forskning.

 

Magnus Edlund menar att det nya namnet Stenvalvet bättre speglar företagets verksamhet på den svenska fastighetsmarknaden.
    – Med namnbytet tar vi ett steg i en riktning som går mer i samklang med den nya sammansättningen av kunder och hyresgäster och som vilar tryggt på ett välrenommérat företagsnamn med en intressant och inspirerande historia, säger han.

Senaste från Redaktionen