28 maj 2020
tisdag, 02 december 2014 14:08

Wihlborgs hyr ut till Länsförsäkringar

Skrivet av 
alt

Gängtappen (fastigheten Kranen 3), ritad av Paul Hedqvist 1958. Wihlborgs köpte fastigheten av Kockums för fem år sedan.


Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med Länsförsäkringar Skåne som innebär att de lämnar sina nuvarande kontorsytor på Lugna gatan vid Stadshuset i Malmö för att flytta in på 5.200 kvm i fastigheten Gängtappen.

 

– Vi är glada och stolta över att Länsförsäkringar fortsätter sitt långvariga samarbete med Wihlborgs när de nu väljer att byta lokaler, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

 

Fastigheten Gängtappen vid Dockan i Malmö byggdes 1958 som huvudkontor till Kockums och är ett landmärke med sina 15 våningar och annorlunda form. Den nuvarande hyresgästen, Saab Kockums, flyttar efter årsskiftet sin verksamhet till en annan av Wihlborgs fastigheter på Dockan.

 

– Vi kommer att totalrenovera Gängtappen som fortsatt blir en modern fastighet med mycket historia i väggarna. Och eftersom Länsförsäkringar hyr sex våningar finns det nu åtta våningar kvar att hyra för intresserade företag, säger Anders Jarl.

 

Susanne Petersson, vd för Länsförsäkringar Skåne, säger:
– Vi växer i Skåne och vår etablering i Kockumshuset ligger i linje med vår satsning på den expansiva Malmömarknaden. Och Kockumshuset är en ikon i Malmös stadsbild. Byggnaden är ett landmärke för tidlös arkitektur, kvalitet och stabilitet samtidigt som den erbjuder oss utrymme för framsteg i kunskapssamhället. Detta knyter väl an till vad vi står för. Dessutom är vi mycket nöjda med vårt mångåriga samarbete med hyresvärden Wihlborgs. De är lyhörda för våra krav på hög effektivitet, modern IT-struktur och kvalitet.