Skriv ut denna sida
måndag, 01 december 2014 14:51

Saluhall till Stureplan

Skrivet av 
alt

Stockholms Matmarknad blir helt klar i januari i Sturegallerian.

 

alt

Jens Linderstam som ansvarar för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.

 

I december får Stureplan sin första saluhall då ägarna till Svenska Brasserier öppnar Stockholms Matmarknad i Sturegallerian.  Enligt min mening är visserligen inte den nya saluhallen i Sturegallerian jämbördig i storlek med Östermalmshallen, Hötorgshallen eller Söderhallarna. Men Stockholms Matmarknad, med ett halvt dussin matbutiker, en restaurang och en vinbar, kommer förmodligen att bli en icke obetydlig konkurrent till framförallt Östermalmshallen.


Svenska Brasserier, som driver idag restaurangerna Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Luzette, är en växande konkurrent till stora Stureplansgruppen

 

Stockholms Matmarknad kommer att ligga bredvid Sturehof, runt Sturehofs bar i oktagonen i Sturegallerian och byggnationen pågår för fullt. Stockholms Matmarknad smygöppnar butikerna i december vilka kommer att stå helt klara i januari. Matmarknaden kommer att innehålla butiker med fisk (där Stockholms Fiskmarknad får en permanent plats), kött, skaldjur, ost & charkuterier samt bröd & bakverk, grönsaker och färdiga rätter. I den större butiken erbjuds även bordsservering.

 

– Stockholms Matmarknad kommer att skapa en ny spännande destination och mötesplats i Sturegallerian och Stockholm. Vi valde att arbeta med Svenska Brasserier för deras kreativa idéer och starka fokus på kvalitet och tidlöshet, säger Jens Linderstam som ansvarar för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.

 

– Vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda Stockholmarna bra hantverksproducerad mat av högsta kvalitet. Vi har under en längre tid byggt relationer med mindre producenter och vi har företagit många inspirationsresor i Sverige, Europa och USA för att hitta rätt utbud, säger PG Nilsson grundare och ägare av Svenska Brasserier.
 
På Stockholms Matmarknad i Sturegallerian kan kunderna handla hantverksmässigt och småskaligt producerad mat.

 

I en kommentar kan sägas att aktiviteten har ökat i Sturegallerian i samklang med att Aberdeen tog över förvaltning av citygallerian efter JLL för cirka ett år sedan. Pulsen ska öka i Sturegallerian bland annat nu närmast genom att Lexington öppnar en storbutik. SF

Senaste från Redaktionen