22 november 2019
fredag, 28 november 2014 21:13

Rekord för hyresrättsbyggandet i Malmö

Skrivet av 
alt

Terje Johansson, vd MKB.

 

I år färdigställs 385 hyresbostäder av allmännyttiga MKB Fastighets AB i Malmö. Med undantag av 2002 då 405 lägenheter färdigställdes, har bolaget inte producerat lika många lägenheter sedan 1974. Rekordnivåerna nåddes under förra veckan då drygt 90 hushåll flyttade in i Sofielund i centrala Malmö. Nyligen slöts även ett avtal med NCC om ytterligare 300 nya hyresbostäder i Limahamn, det enskilt största projektet sedan miljonprogrammet.

 

– Bostadsmarknaden i Malmö är het, såväl vi som privata aktörer påbörjar produktion av hyresbostäder i både Hyllie och Västra Hamnen under de kommande månaderna. Vi vet att hyresrätten är attraktiv för många olika kundgrupper, därför är det glädjande att vi lyckas förse marknaden med riktigt många hyresbostäder för dem som bor och vill flytta till Malmö, säger Terje Johansson, vd MKB.

 

Investeringen för de MKB:s nya kvarter i Limhamn beräknas uppgå till 650 Mkr.

 

– Satsningen i Limhamn är ett steg för oss att nå 500 nybyggda lägenheter per år. Vår bild är att hyresrättsmarknaden i Malmö kommer att fortsätta attrahera många aktörer både när det gäller nyproduktion och framtida fastighetsaffärer. MKB:s ambition är också att bredda utbudet och bygga varierat med olika hyresnivåer så att fler hushåll kan efterfråga en nybyggd bostad, säger Terje Johansson.