22 november 2019
torsdag, 27 november 2014 16:17

Henderson störst på retail globalt

Skrivet av 
alt

Johan Åström, Head of Investment, Sweden, TH Real Estate.

 

TIAA Henderson Real Estate global (TH Real Estate) toppar listan över världens ledande fastighetsinvesterare när det gäller investeringar i detaljhandel (retail). Med 17,6 miljarder euro investerade inom denna sektor placerar sig T H Real Estate som nummer ett i världen före CBRE och UBS. Om enbart de europeiska retailinvesteringarna räknas är TH Real Estate europeisk tvåa med 11,7 miljarder euro investerade i regionen.

 

Med totalt 56 miljarder euro i investerat kapital placerar sig TH Real Estate som nummer fyra i världen när det gäller investeringar i fastigheter alla kategorier. Detta enligt tidningen IPE Real Estate som varje år gör en sammanställning över världens ledande fastighetsinvesterare, mätt som investerade belopp efter sektorer och geografi.

 

– Detta visar att vi har en stark position i grunden när vi nu satsar vidare på investeringar i den nordiska regionen, med fokus på detaljhandel och kontor, säger Johan Åström, Head of Investment, Sweden, TH Real Estate.

 

IPE Real Estate noterar att en av årets märkeshändelser inom fastighetsinvesteringar är tillkomsten av TH Real Estate genom ett joint venture mellan de tidigare oberoende förvaltarna TIAA-CREF och Henderson Global Investors. Därmed skapades en investerarjätte som placerade sig bland de fyra ledande investerarna globalt.

 

Storleken i sig är dock inte det främsta målet för TH Real Estate.

 

– För våra kunder är inte storleken det avgörande. De väljer oss för våra prestationer, vår kunskap och vår service, säger James Darkins, vd för TH Real Estate.

 

Fastigheter och lokaler avsedda för detaljhandel är ett av TH Real Estates prioriterade områden, inte minst i Sverige och den nordiska regionen. TH Real Estate beräknar att investeringarna i Norden kommer att uppgå till cirka 5 Mdr kr under de kommande 18 månaderna. Bolagets prioriterade områden omfattar Sveriges 15 största städer där fastigheter inom detaljhandeln, särskilt gallerior, kommer att utgöra en väsentlig del av investeringsprogrammet.