29 januari 2020
onsdag, 26 november 2014 19:17

Frösö Park Hotel blir en Quality Hotel & Resort

Skrivet av 
alt

Frösö Park Hotel är det första nya hotellet i Östersund på 20 år.

 

Nu är det klart att det nya hotellet som byggs på Frösön utanför Östersund blir en del av kedjan Quality Hotel & Resort. Hotellet öppnar i maj 2015.

 

– Via Nordic Choice Hotels får vi ännu starkare muskler. Deras erfarenhet och nätverket med bland annat en miljon Choice-medlemmar kommer ge nya gäster och locka event, kongresser och konferenser till Östersund och Jämtland, säger Björn Hemmingsson, vd Frösö Park Hotel AB.

 

Hotellet, som är det första som byggs på 20 år i Östersund, kommer att ståta med 202 hotellrum med totalt 700 sängplatser, 10 sviter samt konferenskapacitet för 4400 personer. I en särskild festvåning på hotellet kommer 500 gäster kunna äta och i det intilliggande Frösö Convention Center finns platser för ytterligare 2000 matgäster.

 

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda våra gäster ännu ett fantastiskt hotell. Jag är särskilt glad över att hotellet kommer att ta vara på sitt vackra läge och ha en tydlig natur- och idrottsprägel, vilket passar vår profil utmärkt, säger Eivind Tangvik, kedjedirektör för Quality Resort & Hotels.

 

Med det nya hotellet på Frösön expanderar Nordic Choice Hotels i Jämtland. Sedan tidigare innehåller portföljen Clarion Hotel Grand i Östersund och Copperhill Mountain Lodge i Åre.