18 september 2019
måndag, 24 november 2014 18:27

Riksidrottsförbundet hyr 5700 kvm av Folksam

Skrivet av 
alt

Folksamhuset stod klart 1960 som huvudkontor för försäkringsbolaget Folksam, vilket byggnaden fortfarande tjänar som. Arkitekter var Yngve Tegnér och Nils Einar Eriksson. Huset är 89 meter högt och består av 28 våningar.

 

 

Nya Idrottens Hus etableras i Folksams lokaler vid Skansbrogatan på Södermalm, Stockholm. Det är Riksidrottsförbundet som hyr en del av Folksams hus, helt i linje med det tidigare beslutet att utveckla kvarteret Tullgården bland annat genom uthyrning till nya hyresgäster. Uthyrningen, som omfattar 5717 kvm, är möjlig tack vare att Folksams lokaler i Skanstull förändras i och med övergången till aktivitetsbaserade arbetssätt.


– Uthyrningen stärker Folksam ekonomiskt när vi effektiviserar våra ytor. Samtidigt är det positivt att vi som idrottens försäkringsbolag vidareutvecklar vårt långsiktiga samarbete med Riksidrottsförbundet, säger Björn Gustafsson, fastighetschef på Folksam Fastigheter.

 

Tillträdet är den 1 november 2015 och hyrestiden är tio år med möjlig förlängning på tre år. Folksam kommer att anpassa lokalerna efter Riksidrottsförbundets behov och önskemål.

 

– För oss är det här en mycket bra möjlighet att samla flera av våra idrottsförbund på en och samma plats och därigenom nå synergieffekter. Vi har en gedigen urvalsprocess bakom oss och fastnade särskilt för Folksams lokaler eftersom de är så ändamålsenliga för vår verksamhet och har centralt läge med närhet till kommunikationer. Det är också roligt att vi hyr av just Folksam, som vi har ett långt och positivt samarbete med, kommenterar Birgitta Ljung, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

 

DTZ:s Occupier Services har varit rådgivare till Riksidrottsförbundet.