23 augusti 2019
onsdag, 19 november 2014 20:46

Oscar köper projekt på Kvarnholmen

Skrivet av 
alt
Vissa delar av gamla bageriet på Kvarnholmen revs under våren 2014.

 

alt

Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

 

Oscar Properties har förvärvat bostadsprojektet Bageriet på Kvarnholmen i Stockholm. Säljare är Kvarnholmen Utveckling AB (JM, Peab och Folksam) och affären sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 117 Mkr. Byggnaden omfattar 11777 kvm BTA och kommer att styckas av från fastigheten Sicklaön 38:2.

 

Byggnaden är högt belägen med sjöutsikt över Stockholms inlopp. Den har tidigare inrymt ett knäckebrödsbageri och ska nu byggas om av Oscar Properties till 114 lägenheter. Tillträde planeras under första kvartalet 2015 med byggstart senare under året.

 

– Bageriet har alla förutsättningar att kunna omvandlas till ett spännande och unikt Oscar Properties-boende med sin intressanta historia, speciella karaktär och det höga läget med Stockholms inlopp och staden i blickfånget, säger Oscar Engelbert, grundare och vd för Oscar Properties.

 

Kvarnholmen är ett område under snabb utveckling. Nya förbindelser skapas den närmaste tiden, bland annat med en ny högbro över Svindersviken som ger gångavstånd till Nacka Forum.