19 november 2019
onsdag, 05 november 2014 20:01

DTZ sålt och redo för nästa utvecklingsfas

Skrivet av 
alt

Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige och ansvarig för samordningen av den nordiska verksamheten.

 

DTZ bekräftar att försäljningen till det onoterade investeringskonsortiet bestående av TPG Capital (TPG), PAG Asia Capital (PAG) och Ontario Teachers’ Pension Plan (TPG & PAG Consortium) har slutförts. DTZ blir därmed ett onoterat och fristående globalt bolag. Affären, som offentliggjordes i somras, innebär att australiensiska UGL Ltd 1,22 miljarder dollar.

 

DTZ kommer att fortsätta verka under varumärket DTZ med en förstärkt ledning. Brett White, tidigare koncernchef för CBRE Group, kommer att tillträda som styrelseordförande på heltid i det nya bolaget i mars 2015. Tod Lickerman kvarstår som global CEO för DTZ.

 

– DTZ får nu en erfaren och fristående ledning, stark kapitalbas och den snabbhet och speed-to-market som är förknippad med ett onoterat bolag. Det ger oss möjlighet att växa och tillgodose våra kunders ständigt förändrade behov, säger Lickerman.

 

Som en följd av DTZ tillväxtstrategi meddelades redan i september att företaget har ingått ett avtal om att förvärva Cassidy Turley, som har en marknadsledande position i USA. Förvärvet förväntas slutföras senast den 31 december 2014. De sammanslagna verksamheterna kommer att arbeta under DTZ:s varumärke och en ny grafisk profil under 2015.

 

– DTZ befinner sig nu i en unik och väldigt spännande brytpunkt, med en stark och erfaren global ledning och tillgång till kapital. Nu kommer vi att få resurser att utveckla verksamheten och att samtidigt göra strategiska företagsförvärv. Lokalt har vi en unik och progressiv företagskultur som vi värnar mycket om. Nu ska vi omvandla nya möjligheter till strategiska fördelar för våra kunder och spännande utmaningar för våra anställda, säger Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige och ansvarig för samordningen av den nordiska verksamheten.