23 augusti 2019
torsdag, 23 oktober 2014 14:18

Vasakronan hyr ut 2 800 kvm kontor på Söder

Skrivet av 
alt

Ytterligare ett kreativt spelutvecklingsföretag flyttar till Vasakronans fastighet på Västgötagatan 5 på Söder.


Den andra uthyrningen i Vasakronans projektfastighet på Västgötagatan 5 på Södermalm i Stockholm är i hamn. Det är spelutvecklarna och förlaget Paradox Interactive som har tecknat avtal för nytt kontor om 2 800 kvm. Inflyttning sker i oktober 2015.

 

Vasakronan investerar för närvarande 400 Mkr i en totalrenovering av fastigheten Nattugglan på Söder. Fastigheten omfattar cirka 13 000 kvm kontor i åtta plan och kommer att stå klar för inflyttning hösten 2015.

 

Nyligen kontrakterades spelutvecklaren Avalanche Studios på 3 000 kvm fördelat på två och ett halvt våningsplan. Nu tillkommer ytterligare ett företag i samma bransch.

 

– Paradox Interactive är sedan tidigare hyresgäst hos oss i Skrapan men har ett stort behov av mer yta. Lösningen fanns på Västgötagatan 5. Där erbjuder vi kontor i en fastighet med stark miljöprofil, i toppskick och ett läge som helt klart håller på att bli ett kluster för den här typen av kreativa bolag, säger Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan.