22 november 2019
lördag, 18 oktober 2014 15:58

Riksbyggen bygger 228 hyresrätter i Lund

Skrivet av 
alt

De hus som Riksbyggen planerar i Lund får fyra våningar med inredd vind. De får röda putsfasader och uppförs i en stil som ansluter till resten av området. För formgivningen svarar Jaenecke Arkitekter genom Kenji Miyazu, som också har ritat de bostadsrätterna och äganderätterna i området.

 

I sydvästra delen av Lund, intill Klostergården och nära S:t Lars-parken, planeras nu för fyra flerfamiljshus med totalt 228 hyreslägenheter. Bostadsprojektet heter Källby Vall och utvecklas av Riksbyggen i samarbete med fackförbunden Byggnads och Kommunal, som båda går in som investerare tillsammans med Riksbyggen. Byggstarten sker i februari 2015.

 

I Källby utvecklas en ny stadsdel där Riksbyggen redan uppfört bostadsrätter och äganderätter. Med hyresrätter kompletteras området för att tillgodose olika behov av upplåtelseformer.

 

– Riksbyggen har en lång historia som samhällsutvecklare och när det nu råder stor brist på hyresrätter i Sveriges tillväxtregioner vill vi utnyttja vår kompetens inom nyproduktion även för hyresrätter. Därför satsar nu vi på hyresprojektutveckling tillsammans med externa investerare, och då särskilt med fackförbunden Kommunal och Byggnads, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

 

Tilltänkt entreprenör är NIMAB, som också byggt bostadsrätter och äganderätter i området.