24 juli 2019
torsdag, 16 oktober 2014 11:44

Fabege tar Siemens till Arenastaden

Skrivet av 
alt

Siemens nya svenska huvudkontor i Arenastaden, Solna.


Fabege har tecknat ytterligare ett prestigefyllt hyreskontrakt i Arenastaden, Solna. Denna gång med Siemens, som samlar 700 medarbetare som idag arbetar i Upplands Väsby, Solna, Kista samt i Huddinge i nya lokaler på Evenemangsgatan 23 i Arenastaden. Avtalet är tolvårigt och omfattar cirka 10 000 kvm kontor med en årlig hyra på 25 Mkr. Inflyttning sker i oktober 2017. DTZ har varit rådgivare till Siemens under hela sökprocessen för att hitta ett nytt huvudkontor.

 

– Vi är glada att välkomna Siemens till Arenastaden och ser fram emot att utveckla den bästa arbetsmiljön för deras medarbetare. Den senaste tidens stora uthyrningar har verkligen befäst Arenastadens ställning som en attraktiv stadsdel för framgångsrika företag och det är vi oerhört stolta över, säger Klaus Hansen-Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef Fabege.

 

Det nya kontorshuset uppförs på fastigheten Uarda 1 (hus B). Hela kontorsprojektet omfattar cirka 17 000 kvm kontor plus garage och den totala investeringen beräknas till 576 Mkr.

 

I samband med affären tecknades även ett köpeavtal för Fabeges räkning gällande Siemens befintliga kontor i Upplands Väsby. Köpeskillingen uppgick till 105 Mkr och fastigheten tillträds redan nu i november.

 

– En flytt till Arenastaden är en satsning på framtiden. Vi får ett hållbart kontor i linje med våra värderingar, utrustat med Siemens teknologi och produkter. Samtidigt säkrar vi en bra infrastruktur för våra medarbetare, säger Ulf Troedsson, koncernchef för Siemens i Sverige.