22 september 2019
torsdag, 09 oktober 2014 17:08

Aberdeen hyr ut 3 600 kvm på Sturegatan 10

Skrivet av 
alt
Nya Sturegatan 10 omfattar 6 500 kvm.

 

Aberdeen har hyrt ut 3 600 kvm till Setterwalls Advokatbyrå i SEB Trygg Livs fastighet på Sturegatan 10 i Stockholm. Inflyttning sker i augusti 2015.

 

Sturegatan 10 omfattar totalt 6 500 kvm och blev helt vakant 2013 då tidigare hyresgäst lämnade samtliga ytor. Sedan dess har arbete pågått med att förbereda fastigheten för nya hyresgäster. Huset har bland annat fått en ny kontorsentré från Sturegatan som möjliggör uthyrning av respektive plan separat.

 

Reklambyrån King sitter sedan en tid tillbaka på de två översta planen och efter uthyrningen till Setterwalls kvarstår 1,5 plan motsvarande cirka 1 200 kvm sammanhängande kontorsyta att hyra ut.

 

– Sturegatan 10 har med sin kombination av personligt uttryck, funktionalistisk effektivitet och hög teknisk standard rönt stort intresse på kontorsmarknaden. Vi är stolta över att nu välkomna Setterwalls till toppmoderna kontorsytor i fyra plan med egen entré från gatan, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management.

 

Setterwalls är sedan tidigare hyresgäster hos SEB Trygg Liv på Arsenalsgatan och stannar genom sin nya förhyrning inom livbolagets fastighetsbestånd.

 

– Det är mycket glädjande att Setterwalls väljer Sturegatan 10 som sitt nya huvudkontor. Jag ser det som en styrka att vi som långsiktig hyresvärd tillsammans med en välrenommerad advokatbyrå som Setterwalls kan iordningställa attraktiva och ändamålsenliga lokaler över tid inom vårt fastighetsbestånd, säger Lars Kinneholm, tillgångsförvaltare på SEB Wealth Management.

 

Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv äger fastigheter i Sverige och London som en del av sin investeringsportfölj. I Sverige äger företaget 69 fastigheter med en total uthyrbar yta på mer än 500 000 kvm och ett totalt ungefärligt värde av cirka 20 Mdr kr.

 

Aberdeen Asset Management är en global kapitalförvaltare med cirka 2200 anställda och verksamhet i över 25 länder i Europa, Asien och Amerika. Vi förvaltar tillgångar till ett värde av mer än 3500 Mdr kr inom aktier, räntebärande värdepapper, fastigheter och portföljer med flera tillgångsslag. I Sverige förvaltar Aberdeen fastighetstillgångar om cirka 33 Mdr kr fördelat på cirka 250 fastigheter över hela landet. Bolaget har ett hundratal medarbetare på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping.