23 augusti 2019
torsdag, 09 oktober 2014 16:22

Bonnier hyr ut Riveria

Skrivet av 
alt
Bonnier Fastigheter hyr ut Riveria, om 1 000 kvm på Sveavägen 52.

 

alt

Biografen Riveria år 1960.

 

Det är nu klart att det blir golfvisionärerna Unipeg som flyttar in hos Bonnier Fastigheter i den gamla biografen Riviera på Sveavägen 52 i Stockholm. Det kommer att bli ett fullskaligt golfcentrum med både simulatorer, shop, resebyrå och möjlighet till privat och företagsevenemang. Anläggningen om drygt 1 000 kvm slår upp portarna under 2015. För grundarna av Unipeg är detta något av en dröm som går i uppfyllelse.

 

– Vi ser att det finns ett behov av en plats där allt för golf finns samlat. Någonstans att hålla igång färdigheterna även när golfbanorna håller stängt – på egen hand eller med ett pro. Ett ställe där man kan samlas och umgås. Vi har länge letat efter en lämplig lokal för detta och den här är perfekt, både i sin utformning och sitt läge, säger Peter Jidström, vVD och en av grundarna av Unipeg.

 

På Bonnier Fastigheter är man också glad över etableringen.

 

– Unipeg är en intressant ny verksamhet som ligger helt rätt i tiden och som kommer bidra till att göra kvarteren vid Sveavägen ännu mer attraktiva. Det känns roligt att få hälsa Unipeg välkomna som hyresgäster till denna unika lokal, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.

 

Unipeg är etablerade i golfvärlden och äger i dagsläget 11 golfbanor samt resebyrån Golfresan. Företaget genomsyras av en vilja att göra det enkelt och lättillgängligt för alla att utöva sitt golfintresse. Nu även på Sveavägen 52 mitt i centrala Stockholm.

 

Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985 för att förvalta och utveckla Bonnierkoncernens fastighetsinnehav. Företaget äger och förvaltar kommersiella fastigheter inom Storstockholm. Merparten av fastigheterna är centralt belägna i Stockholms innerstad, men vi satsar även på de expansiva områdena Akalla/Häggvik och Kungens Kurva. För närvarande äger och förvaltar bolaget fastigheter med en total yta av cirka 300 000 kvm