18 september 2019
tisdag, 07 oktober 2014 14:05

Fullt uthyrt i första etappen av Torsplan

Skrivet av 
alt

Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development. Foto: Sten Jansin

 

NCC har skrivit hyresavtal med TeamOlmed om 733 kvm butiksyta i det nya kontors- och handelshuset Torsplan i Hagastaden, Stockholm. Nu startar uthyrning av Torsplan etapp 2.

 

TeamOlmed som är Stockholms största och ett av Sveriges främsta ortopedtekniska företag, har länge sökt lokaler för att kunna erbjuda utökad tillgänglighet och service till sina patienter och kunder i norra delen av Storstockholm. I mars 2015 öppnar de sin nya satsning i fastigheten Torsplan.

 

Torsplan är såld till KLP Fastigheter AB som tillträdde i december 2013. Sedan tidigare är det klart att Axfood, Mekonomen, Structor, Centrum för arbets- och miljömedicin, Inspektionen för vård och omsorg, Max Hamburgerrestaurang, Systembolaget, Hemköp och Cykloteket valt att etablera sig i Torsplan.

 

– Vi är stolta över att välkomna TeamOlmed till Torsplan och Hagastaden. TeamOlmeds verksamhet kompletterar LifeScience-utbudet i området och bidrar positivt till klustret Stockholm Life. Detta visar att det är många aktörer som ser potentialen i området och det känns bra nu när vi startat etapp 2 av Torsplan, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development.

 

NCC:s första etapp av Torsplan har erhållit miljöcertifikat på den näst högsta nivån Excellent. Idagarna tar Carola Lavén affärsområdeschef, NCC Property Development, emot certifikatet på mässan Expo Real i München.

 

Den andra etappen av Torsplan i Hagastaden uppskattas bli den första svenska byggnad som uppnår den allra högsta nivån, BREEAM Outstanding. Det blir därmed det tolfte kontorshuset med BREEAM Outstanding i Europa.