22 september 2019
fredag, 03 oktober 2014 12:04

Altira köper Foresta

Skrivet av 
alt
Foresta får ny ägare.


Altira har köpt fastigheten Södermanland 38 på Lidingö, mer känd som ”Foresta”. Säljare är Lärarförbundet. Fastigheten som har Scandic som huvudhyresgäst omfattar cirka 16 000 kvm inklusive garage. JLL Tenzing var rådgivare till säljaren Lärarförbundet.

 

Foresta, ursprungligen kallad Villa Foresta, uppfördes av Wilhelmina Skogh som privatbostad under åren 1908-1910 när hon var vd för Grand Hôtel i Stockholm. Arkitekter var Ernst Stenhammar och Edvard Bernhard.

 

Byggnaden köptes 1931 av Anders Sandrew, som drev restaurangverksamhet i många år, och den har ägts av byggmästare Nils Nessen som 1957 renoverade och öppnade hotell.

 

Fastigheten har under årens lopp byggts ut med separata hotellbyggnader bakom den ursprungliga villan och den har genomgått omfattande renoveringar vid ett flertal tillfällen, men huvudbyggnaden har behållit sin karakteristiska stil av riddarborg och utgör ett välkänt kännetecken för Lidingö.

 

Sedan februari 2009 hyr Förvaltnings AB Foresta ut restaurang-, konferens- och hotellrörelsen till Scandic under namnet Scandic-Foresta.