26 februari 2020
måndag, 29 september 2014 17:31

Cordea Savills köper för 295 Mkr i Danderyd

Skrivet av 
alt

Enebyängen Retail Park färdigställdes 2010/2013 av TK Development.

 

Cordea Savills europeiska fond för handelsfastigheter har köpt Enebyängen Retail Park i Danderyd för 32 MEUR (295 Mkr) från Commerz Real. Förvärvet omfattar 14 600 kvm fullt uthyrda ytor till 14 olika hyresgäster med Coop som ankarhyresgäst.

 

– Denna tillgång ger oss möjlighet att komma in på den svenska marknaden och Stockholm i synnerhet, där demografiska och konsumenternas utgiftstrender är starka och över EU-genomsnittet. Dessutom får vi en detaljhandel i en välmående förort till Stockholm, där det finns en robust, relativt motståndskraftig, kundgrupp, säger Peter Broström, Director of Investment in the Nordic.

Han framhåller vidare att det finns det finns stor potential att positionera parken i samhället och optimera hyresgästmixen.

 

Ian Jones, chef för Investment, tillägger:
– Vi är nöjda med att kunna lägga till ytterligare en nordisk tillgång av högsta klass, efter vårt senaste förvärv i Köpenhamn. Fonden har nu tillgångar i de stora europeiska städerna Berlin, Paris, Glasgow, Birmingham, Hannover, Köpenhamn och Stockholm, med hyresgäster som HSBC, Kaufland, Tiffany, Edeka, Dixons och H&M. Vi ser fram emot ytterligare förvärv under de kommande månaderna.