26 februari 2020
fredag, 26 september 2014 13:42

Landmärket Sveavägen 44 invigt

Skrivet av 
alt
Sveavägen 44 om 50 000 kvm blänker finare än vanligt.

 

alt

Anders Kupsu, vd Diligentia, överlämnar en vas till Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd.

 

alt

Sveavägen 44 får en unik takpark om 3 000 kvm med ekologisk mångfald, plats för informella möten och hänförande utsikt – mitt i city.

 

alt

Att storprojektet Sveavägen 44 är klart och fullt uthyrt gladde Anders Kupsu under invigningen.

 

En av Stockholm citys största kontorsbyggnader, Diligentias Sveavägen 44, omfattande 50 000 kvm, har nu färdigställts till en levande mötesplats med innovativa kontorskoncept i kombination med butiker, hotell och restauranger.

 

Byggdammet har lagt sig och under torsdagen den 25 september invigde Diligentia kontorshuset på Sveavägen 44. Den första hyresgästen, e-handelsföretaget Klarna med cirka 800 medarbetare, har redan flyttat in på plan 1 och 2 och i gatuplan har Urban Deli slagit upp portarna. I våras öppnade också i samma kvarter på Sveavägen 48, hotellet Miss Clara by Nobis.

 

Under invigningen fanns Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd, som under invigningsceremonin planterade ett Aroma-äppelträd tillsammans med Diligentias vd Anders Kupsu. Detta som en hållbar symbolhandling och äppelträdet kommer att flyttas upp till den 3000 kvm stora takparken som anläggs högst upp på Sveavägen 44.

 

– Det känns stort att äntligen inviga Sveavägen 44, särskilt med tanke på allt jobb, den tid och det engagemang som vi har lagt ner i denna nybyggnation. En av de stora utmaningarna har varit att certifiera huset enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM och vi är stolta över att kunna kalla det en av Europas mest energieffektiva kontorsfastigheter, säger Björn Åsander, Projektchef, Diligentia.

 

– Sveavägen 44 har nu tagit form och det är spännande att se hyresgästerna flytta in, säger Markus Pfister, Fastighetschef kontor, Diligentia. Vi ser fram emot att huset verkligen blir den inspirerande och leveande mötesplats med kontor, bostäder, hotell, restaurang och butiker som vi hade tänkt oss, fortsätter Pfister.

 

Under hösten 2014 samt våren 2015 kommer Klarna att få sällskap i form av kontorshyresgästerna, Arbetsgivarverket, SAP, RaySearch, King, Swedish Match och Fora.

 

I samma kvarter, på Adolf Fredriks Kyrkogata 3, uppför Diligentia också ett helt nytt bostadshus med 52 lägenheter – The Corner house.

 

Sveavägen 44 uppfördes ursprungligen under åren 1938–1942 åt försäkringskoncernen Thulebolagen efter ritningar av arkitekten Gustaf Clason.

 

Thulebolagen köptes 1963 av Skandia som hade sitt huvudkontor där under många år. Sedermera blev Diligentia hyresvärd och när Skandia flyttade ut och Diligentia beslutade om att bygga nytt, döptes kvarteret om till Sveavägen 44. Uppdraget gick till Skanska och första spadtaget togs i september 2011. Det arkitektoniska uppdraget har Wingårdh Arkitektkontor svarat för.