26 februari 2020
onsdag, 17 september 2014 12:07

AMF Fastigheter och Choice Hotels i storaffär

Skrivet av 
alt

De bägge hotellen vid Brunkebergstorg ska, utöver 540 rum, konferens och spa, erbjuda restauranger, kaféer och barer. En av restaurangerna blir Stockholms största takrestaurang om 1 200 kvm med panoramautsikt över hela staden.

 

AMF Fastigheter har gett Nordic Choice Hotels i uppdrag att utveckla två fristående hotellkoncept runt Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Affären, som innehåller ett 20-årigt hyresavtal mellan parterna, är en del av AMF Fastigheters satsning Urban Escape Stockholm.

 

– Vi fick ett visionärt förslag som vi inte kunde motstå. Tillsammans med Petter Stordalen och Nordic Choice kommer vi att utveckla ett mer levande kvarter och dessutom skapa ökad lönsamhet vilket gynnar våra pensionssparare, säger Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

 

Avtalet omfattar nästan 30 000 kvm och innebär att en tredjedel av de lediga hyresytorna i projektet Urban Escape. I affären ingår ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med totalt 540 rum. I anknytning till affärshotellet planeras en konferensanläggning, gym, fitness och spa-avdelning, totalt omfattande cirka 2 000 kvm.

 

– Detta blir två väsentliga brickor i vår offensiv i Stockholm, säger Petter A Stordalen, ägare till hotellen.

 

Ambitionen med Urban Escape är att öppna upp platser i staden som tidigare varit slutna för allmänheten. Hotellen är en viktig del i att bidra till en mer levande stad dygnet runt – för både besökare och stockholmare.

 

I affären har DTZ Capital Markets och Annordia varit AMF Fastigheters rådgivare vid marknadsanalys, operatörsrekrytering och förhandlingsprocessen avseende hotelloperatör. MAQS Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare.  

 

– Vi ska skapa två hotell och ett restaurangkoncept som blir skräddarsytt för just Brunkebergstorg. Vi ser nu fram emot den spännande och intensiva planeringsfasen tillsammans med AMF Fastigheter och Stockholm stad, säger Torgeir Silseth, vd Nordic Choice Hotels.

 

Förutom hotellsatsningen kommer Urban Escape Stockholm att omfatta kreativa kontors- och innovationsmiljöer, holkar, restauranger, service, torg och takmiljöer i ett oväntat samspel. Kvarteret kommer att erbjuda citypuls i marknivå men i nästa sekund ett lugn i en undangömd oas på ett tak eller ett tidigare bortglömt torg.

 

 

 


Fakta om Urban Escape Stockholm

– Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg.

– Urban Escape Stockholm kombinerar kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

– Urban Escape Stockholm utökar fastighetsarean från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m².

– Urban Escape Stockholm omfattar 62 000 kvm kontor, cirka 30 000 kvm hotell och konferens och 38 000 kvm handel och restaurang.

– Utveckling av Brunkebergstorg sker tillsammans med Stockholms stad och Stena Fastigheter (Hotell Sergel Plaza).

– Utveckling av Regeringsgatan sker tillsammans med fastighetsbolagen Vasakronan, Pembroke och Hufvudstaden.

– Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2018.