25 februari 2020
tisdag, 16 september 2014 13:56

Index satsar på borätter i Kista

Skrivet av 
alt
Marie-Louise Alamaa, vd för Index International.


Bostadsutvecklaren Index International fullföljer sin nya affärsplan och gör en nysatsning på bostadsrätter i Stockholm. Det står klart sedan Stockholms stads exploateringsnämnd beslutat att anvisa en del av markområdet Kista Äng till Index. Projektet omfattar drygt 150 lägenheter.  Planarbetet inleds under hösten och byggstart är planerad till 2016.

 

Index International har det senaste åren gjort sig känt för att främst bygga väldesignade och smarta hyresrätter i USA och Kanada. Men i och med projektet i Kista Äng satsar företaget åter på bostadsrätter, nu under varumärket Index Residence. Projektet i Kista Äng blir Index första bostadsrättprojekt i Sverige sedan det mycket framgångsrika Västermalms strand på Kungsholmen 2010.

 

– I den nya affärsplan som vi sjösatte i januari ingår en nysatsning på bostadsrätter i Stockholm och Mälardalen eftersom vi vill möta den höga efterfrågan i området. Liksom alla Indexprojekt kommer dessa bostadsrätter att präglas av tilltalande arkitektur, modern design och hållbar miljö, säger Marie-Louise Alamaa, vd för Index International.