25 februari 2020
fredag, 12 september 2014 11:25

Riksbyggen och Strabag samarbetar i Stockholm

Skrivet av 
alt

Carl Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Stockholm/Uppland.


Riksbyggen och Strabag Projektutveckling AB har ingått ramavtal om byggande av initialt 550 nya bostäder i Stockholmsregionen. Ambitionen är ett långsiktigt samarbete om att utveckla flera områden i Stockholmsregionen till attraktiva boendemiljöer.

 

Samarbetetet innebär att Riksbyggen förvärvar byggrätter av Strabag, som sedan bygger åt bostadsrättsföreningar på totalentreprenad för Riksbyggens räkning.

 

– Vi är positiva till samarbetet med Strabag som ökar våra förutsättningar att kunna bygga ett stort antal nya bostäder i snabbare takt. Målsättningen är att våra bostäder ska vara hållbara och erbjuda ett gott liv, både i och mellan husen, år ut och år in. Det är vad vi på Riksbyggen kallar ”Den 100-åriga affären”, en del av vårt långsiktiga tänkande och som i och med detta får ytterligare kraft, säger Carl Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Stockholm/Uppland.

 

I dagsläget omfattar samarbetet projekt i Jakobsbergs C, Tumba C och Slagsta samt ett gemensamt förvärvat projekt i Haninge.

 

– Vi är två starka aktörer med lång erfarenhet av byggbranschen. Tillsammans har vi goda möjligheter att vässa vårt erbjudande, öka vår kompetens ytterligare och erbjuda en effektiv produkt med bibehållna kvaliteter, säger Jens Lackmann, vd på Strabag Projektutveckling AB.