21 mars 2019
måndag, 01 september 2014 13:37

Humlegården tillsätter arkitekturchef

Skrivet av 
alt


Humlegården Fastigheter har alltid haft höga ambitioner i sitt arbete med förvaltning och utveckling av sina fastigheter. God arkitektur i kombination med hög kvalitet och hållbara lösningar är centrala frågor. Nu tar företaget ytterligare ett steg genom att utse en arkitekturchef.


Daniel Markström (bilden), idag projektchef på Humlegården, får ett utökat ansvar och den 1 september tillträder han även tjänsten som arkitekturchef. Befattningen innebär att samordna, utveckla och stärka Humlegårdens strategiska arbete inom arkitektur- och stadsbyggnadsfrågor.

 

– Tillsättandet av denna tjänst, vilken även kommer ingå i företagsledningen, är en tydlig markering av hur viktiga frågor kring arkitektur och stadsbyggnad är för oss. Att utveckla fastigheter långsiktigt och med hög arkitektonisk nivå är inte bara värdeskapande för oss och våra kunder, vi bidrar samtidigt till en mer hållbar stadsutveckling, säger vd Per-Arne Rudbert.

 

I sin roll som projektchef har Daniel Markström varit ansvarig för byggnationen av Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg. En byggnad som har rönt stor uppmärksamhet för sin arkitektur, även internationellt.

 

Markström har arkitektexamen från KTH.