25 augusti 2019
torsdag, 28 augusti 2014 20:56

Liljevalchs Hubb invigd i Hagalund

Skrivet av 
alt
Mårten Kastenfors, chef Liljevalchs, har nu med Humlegården Fastigheter skapat ett kulturcentrum, en Hubb i Hagalund, Solna. Foto: KÅ Nilsson.

 

alt

Humlegården äger hela 19 fastigheter i Hagalund, i en av dessa finns nu Liljevalchs Hubb.

 

alt

I Hubben arbetar nu arkitekt Charlotte Elsner, t v, och Britta Teleman, produktdesigner.

 

alt

Per-Arne Rudbert, vd Humlegården Fastigheter.

 

alt

Johan Norling, verksamhetsansvarig på Liljevalchs Hubb.

 

alt

Madeleine Sjöstedt (FP), kulturborgarråd i Stockholm, invigningstalade.

 

alt

Johanna Molvin är konstssekreterare i Solna kommun.

 

alt

Susanne Norling är gruppledare för Miljöpartiet de gröna i Solna.

 

alt

Entusiamen och inlevelsen var stor när Mårten Kastenfors invigningstalade.Genom den initiativrike chefen för Liljevalchs och chefen för Stockholm konst, Mårten Kastfenors, har nu Liljevalchs Hubb skapats i Hagalund, Solna, på Industrivägen 14. Här ligger en stor fastighet om cirka 14 000 kvm som har varit vakant i åtta månader. Syftet med Liljevalchs Hubb är att skapa bredare kontaktytor mellan kreativa aktörer och det etablerade kulturlivet i Stockholmsregionen.

 

Hubben betyder ”Action”, utropade Mårten Kastenfors vid invigningen. Verksamheten vid Hubben ska vara utåtriktad med utställningar, seminarier, föreläsningar och konstnärliga event.

 

I lokalerna på Industrivägen 14 finns nu 14 projektplatser för bildkonstnärer, filmare, scenografer, produktdesigners och arkitekter.

 

År 2005 förvärvade Humlegården sin första fastighet i Hagalunds arbetsplatsområde. Sedan dess har det blivit 19 fastigheter, vilket innebär att Humlegården Fastigheter äger cirka 70 procent av beståndet i området. Humlegården har sedan 2011 gjort en medveten satsning på att konvertera delar av området till högteknologiska laboratorielokaler. I ett första steg har bolaget anpassat cirka 2 500 kvm på Banvaktsvägen 22, med visionen att Hagalund i framtiden ska genom konvertering av befintliga byggnader och nyproduktion, ges plats för mer forskning.

 

Och nu finns Liljevalchs Hubb i Hagalund, vilket är fördel när hela området inom de närmaste åren kommer att utvecklas till en modern stadsdel med ett rikt utbud av service, restauranger och arbetsplatser.