25 maj 2020
tisdag, 26 augusti 2014 13:23

Ikano byter stort med Rikshem

Skrivet av 
alt

Robert Jaaniste, vd, Ikano Bostad.

 

Genom en bytesaffär i dryga miljardklassen med Rikshem expanderar Ikano Bostad och etablerar sig på två nya marknader; Uppsala och Danderyd i Stockholm. Rikshem övertar i sin tur Ikano Bostads fastighetsbestånd i Helsingborg, omfattande 500 lägenheter. Tillträde av hyresfastigheterna sker den 1 oktober. Rådgivare i affären har varit JLL Tenzing.

 

– Vi tror på Helsingborg som en framtidskommun och vi är glada över att få fortsätta att växa i Helsingborg, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

 

Ikano Bostad blir genom affären ägare och förvaltare av 290 hyresrätter i Danderyd i norra Stockholm, och i Uppsala övertar Ikano 370 byggrätter. Tillsammans med Rikshem ska bolaget utveckla byggrätter i områdena Kvarngärdet och Gränby. Hittills i år har Rikshem startat produktion av cirka 500 lägenheter i Uppsala.

 

– Uppsala växer och det finns ett stort behov av bostäder. Vi ser framemot att få bygga prisvärt boende och tillsammans med Rikshem utveckla nya områden. Öresundsregionen är fortfarande en viktig marknad för oss och i Malmö och Lund fortsätter vi satsa på både hyresrätter och bostadsrätter, säger Robert Jaaniste, vd, Ikano Bostad.

 

Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har cirka 800 lägenheter i produktion. Bytesaffären är i linje med Ikano Bostads strategi att äga, projektutveckla och bygga bostäder i Stockholm, Mälardalen och Öresundsregionen.