23 augusti 2019
torsdag, 21 augusti 2014 18:28

Väsbys nya Kulturhus visas upp

Skrivet av 
alt

Intill ett nytt Kulturhus i Väsby ska Brabo, helägt dotterbolag till Mattsons Fastighetsutveckling AB, bygga 50 nya hyresrätter alternativt borätter.

 

Kulturen tar nu ännu större plats i Upplands Väsby. Igår invigdes en utställning med information om det nya Kulturhuset vid Messingen. Utställningen visar bland annat en modell som visar hur det nya Kulturhuset med tillhörande bostadshus kommer att se ut.

 

– Det känns fantastiskt roligt att tillsammans med kommunen få etablera ett Kulturhus här i Väsby. Brabo har varit aktiva med bostadsprojekt i Väsby i snart tio år och vi har en stark tro på kommunens tillväxt, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo.

 

Utöver Kulturhus ska Brabo uppföra ett flerbostadshus med 50 lägenheter och parkering i bottenvåningen i anslutning till Kulturhuset. Invigning av Kulturhuset är planerad till hösten 2015 och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara våren 2016.

 

Den slutliga formen har Kulturhuset fått genom en gedigen medborgardialog. En central del som kommit fram i medborgardialogen är behovet av en scen i Väsby. Tanken är att den nya scenen som etableras ska vara användbar för såväl scenkonst som musikevenemang och kunna varieras och utvecklas med ny teknik.