Skriv ut denna sida
måndag, 05 maj 2014 13:22

Åkerman, ny vice vd Skanska Sverige

Skrivet av 
alt

                                                                              

Per Åkerman (bilden) har utsetts till vd för Skanska Asfalt och Betong AB. Han blir därigenom även vice vd i Skanska Sverige AB. Per Åkerman tillträdde den 1 maj 2014. 

 

Han har arbetat inom Skanska i 23 år, och har under 13 år av den tiden haft olika tjänster inom Skanska i Europa. Han har bland annat arbetat sju år som vice vd inom Skanskas affärsenhet i Polen, med ansvar för verksamheterna inom väg och anläggning samt asfalt och betong.

 

Han var även ansvarig för att starta OPS-motorvägsprojektet A1 i Polen och han sitter i dag i styrelsen för Skanskas tjeckiska bolag.

 

Per Åkerman kommer närmast från uppdraget som arbetsmiljödirektör inom Skanska Sverige, ett område som han kommer att ansvara för även i fortsättningen.

 

– Per är en erfaren och drivande person som kommer att utveckla våra kärnverksamheter inom asfalt, betong, infraservice och bergmaterial. Det är intressanta marknader och verksamheten är en strategisk del av Skanska Sverige. Pers stora engagemang i arbetsmiljöfrågor är en annan viktig faktor för vår framtida utveckling inom området, säger Pierre Olofsson, vd för Skanska Sverige.

 

Skanska Asfalt och Betong AB är den del av Skanska som levererar asfalt och utläggningstjänster, betong, bergmaterial och tjänster inom service av vägnätet, så kallad infraservice.

 

Företaget är ett dotterbolag inom Skanska Sverige AB. Skanskas vagga låg i cement- och betongverksamhet samt grus- och stenverksamhet genom företaget Skånska Cementgjuteriet.

 

I dag, 126 år senare, är verksamheten lika relevant. Asfalt och Betong AB, en del av den ledande samhällsutvecklaren Skanska, levererar de material som garanterar att det finns en solid grund att bygga samhället på. 

Senaste från Redaktionen