Skriv ut denna sida
måndag, 17 februari 2014 21:12

NCC miljöcertifierar Aitio Vivaldi i Finland

Skrivet av 
alt
Kontorshuset Aitio Vivaldi i Helsingfors miljöcertifieras på hög nivå.

 

NCC:s kontorsbyggnad Aitio Vivaldi i Helsingfors har belönats med ett BREEAM ”Excellent” certifikat. Det är den första byggnaden i Finland och den tredje i Nordeb som har beviljats BREEAM-certifikat på denna nivå.

 

– Vi har utvecklat två av de tre BREEAM Excellent byggnaderna. Vi BREEAM-certifierar alla våra egenutvecklade kommersiella projekt då miljöcertifieringar är viktiga för fastighetsinvesterare. En hållbarhetsprofil med hög kvalitet av ljus, ljud och luftkvalitet värderas också högt av hyresgäster och deras anställda som arbetar i byggnaden, säger Carola Lavén, affärsområdeschef NCC Property Development.

 

Ett stort antal miljöfrågor har betraktats i planeringen och byggskedet av NCC:s Aitio Vivaldi. Till exempel är energieffektiviteten och driftskostnaderna minskade genom noggrann design och solpaneler. Den lokala miljön och gröna profilen av byggnaden stärks av fågel-och fladdermusbon som har placerats på det gröna taket. Lokalerna utvecklas i enlighet med konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

 

Senaste från Redaktionen