22 september 2019
torsdag, 12 december 2013 22:41

Cornerstone gör Finlands största fastighetsaffär

Skrivet av 
alt

Årets största affär i Finland blir sannolikt amerikanska Cornerstones försäljning av halva köpcentrumet Kamppi i Helsingfors till tyska Allianz.

 

alt

Kamppi, interiör.

 

Leimdörfer har varit rådgivare åt amerikanska Cornerstone vid försäljningen av 50 procent av köpcentrumet Kamppi mitt i Helsingfors. Tyska Allianz Real Estate är köpare och affären har genomförts genom att ett JV mellan Cornerstone och Allianz etablerats. Cornerstones Helsingforskontor kommer även efter transaktionen fortsätta att förvalta centrumet.

 

Pris och yield har inte kommunicerats, men fastighetstransaktionen är den överlägset största i Finland i år. Kamppi omfattar 34 000 kvm och har över 35 miljoner besökare per år. Driftnettot överstiger 23 MEUR per år.

 

– Så här nästan exakt ett år sedan Kista Galleria-affären gick i lås – där Leimdörfer var ensam finansiell rådgivare till Canada Pension Plan och Citycon – är vi mycket stolta över att ha genomfört ännu en av de största köpcentrumaffärerna i Norden och än en gång genom en cross-border-affär mellan två stora institutioner. Att Allianz genom denna affär investerar tungt i Helsingfors är ett styrkebesked åt den finska fastighetsmarknaden, säger Erik R. Eliasson, Senior Partner and CEO Leimdörfer.