22 september 2019
onsdag, 11 december 2013 20:05

Getinge lämnar Getinge för Aurora

Skrivet av 
alt

Börsnoterade Getinge flyttar till Lindholmen i Göteborg.

 

Medicinteknikföretaget Getinge flyttar nu sitt huvudkontor från orten som gett företaget dess namn, Getinge i Halland. Bolaget ska i stället hyra 1 300 kvm i Eklandias kontorshus Aurora på Lindholmen i Göteborg. I byggnaden ska Getinge även etablera ett nytt innovationscenter. Uthyrningen har skett i samarbete med Göteborgs Lokallots AB.

 

– Vi ser fram emot att flytta till nybyggda och moderna lokaler anpassade för vår verksamhet. Lokaliseringen ger oss närhet till förstklassiga akademiska institutioner samt de specialistkompetenser vi behöver för att expandera i linje med vår strategi, säger Johan Malmquist, vd för Getingekoncernen, som globalt har 15 000 medarbetare.

 

Aurora rymmer flexibla kontorslösningar om cirka 9 500 kvm i sex våningsplan. Hyresgäster som är klara sedan tidigare är: Danske Bank, Altair Engineering, Altran Sverige, LSS Assistans samt China-Euro Vehicle Technology.

 

– I och med denna uthyrning är nu endast ett fåtal av ytorna i huset vakanta vilket stärker oss i vår uppfattning att Lindholmen är ett mycket attraktivt område för företag att flytta till, säger Hans Stridh, affärsområdeschef på Eklandia.