23 augusti 2019
tisdag, 10 december 2013 21:32

Catella förstärker sin position i Frankrike

Skrivet av 
alt

Johan Ericsson, vd och koncernchef på Catella.

 

Catella bygger vidare på sin starka position inom fastighetsrådgivning på den franska marknaden etablerar vi nu kapitalförvaltning inom fastighetssektorn. Verksamheten startar i vår och kommer att drivas under ledning av François Brisset, tidigare vd och en av grundarna av DTZ Asset Management. Brisset har även haft olika ledande befattningar inom Goldman Sachs/Archon, E&Y och Credit Foncier.

 

– Frankrike är en av Catellas viktigaste marknader. Det faktum att etableringen kommer att ske tillsammans med ett av Frankrikes främsta och mest kvalificerade team inom området, under ledning av François Brisset, gör det än mer spännande, säger Johan Ericsson, vd och koncernchef på Catella.

 

Den nya enheten kommer att fokusera på kapitalförvaltning inom fastighetssektorn på uppdrag av franska och utländska investerare.

 

– Vi vill möta en ökande efterfrågan från investerare för skräddarsydda investeringar, genom att strukturera, organisera och hantera investeringsinstrument på uppdrag av tredjeparts investerare. Vi kommer att vara aktiva inom både kommersiella fastigheter och bostäder, säger François Brisset.

 

I Catellas kapitalförvaltning i Europa ingår tillgångar om 5 miljarder euro, varav 2 miljarder euro avser fastigheter. Kapitalförvaltningen inom fastigheter består huvudsakligen av reglerade fastighetsfonder som förvaltas i München. Meningen är att den franska verksamheten ska komplettera koncernens erbjudande inom fastighetstjänster i Europa.

 

Kapitalförvaltningsdelen kommer att vara oberoende till Catellas fastighetsrådgivning i Frankrike och verka från ett separat kontor i Paris.