24 oktober 2019
måndag, 02 december 2013 19:30

Riksbyggen satsar på hyresrätter

Skrivet av 
alt

Carl-Johan Hansson ska leda Riksbyggens satsning på hyresrätter.

 

alt

Leif Linde, vd Riksbyggen.

 

Riksbyggen inrättar efter årsskiftet en ny affärsenhet för projekt- och fastighetsutveckling av hyresrätter i syfte att öka och förbättra hyresrättsbeståndet i Sverige. Målet är att lösa behov för såväl fastighetsägare som investerare vid nybyggnation och upprustning av hyreslägenheter. Till chef för den nya affärsenheten har Carl-Johan Hansson utsetts. Han är idag chef för affärsområde fastighetsförvaltning inom Riksbyggen.

 

– Riksbyggens kärnaffär är att bygga och förvalta bostadsrätter. Men med vår tids utmaningar behöver Riksbyggen också bidra till att det skapas fler hyresrätter samtidigt som takten i den nödvändiga upprustningen av 1960- och 70-talens bostadsområden från miljonprogrammet ökar, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

 

Med den nya affärsenheten erbjuder Riksbyggen projektutveckling av nyproducerade hyresrätter åt investerare samt fastighetsutveckling åt långsiktiga ägare till bostadsområden med upprustningsbehov. Kunderna får nytta av Riksbyggens totalkompetens inom projektutveckling, ombyggnad, fastighetsförvaltning och fastighetsägande. Riksbyggen kommer att erbjuda olika entreprenadformer för projekten.

 

– Vi vet att många fastighetsägare och investerare vill bygga nytt eller upprusta, men inte alltid har kompetens tillgänglig inom sin egen verksamhet. Riksbyggen finns över hela Sverige, har byggt och utvecklat bostäder i över 70 år. Nu tar vi steget fullt ut och erbjuder den kunskapen även till externa aktörer, säger Leif Linde.