18 september 2019
söndag, 23 juni 2013 16:45

Vasakronan säljer för 435 Mkr

Skrivet av 
alt

Vasakronan säljer fastigheten Älgen 24 på Östermalm till Hefab.

 

Vasakronan säljer Älgen 24 i Stockholm till Hefab Fastighets AB, som tillträder fastigheten den 1 juli. Fastigheten ligger på Brahegatan 45 och 47-49 på Östermalm i Stockholm och omfattar totalt cirka 9 000 kvm äldreboende, bostäder och en mindre andel kontor. Affären görs i bolagsform och köpeskillingen är baserad på ett fastighetsvärde om 435 Mkr. Köparens rådgivare har varit Wistrand Advokatbyrå, Grant Thornton och WSP Real Estate.

 

– Med sitt betydande inslag av äldreboende och lägenheter faller fastigheten utanför Vasakronans strategiska inriktning. Vi väljer därför att sälja nu när efterfrågan på den typen av investeringar är stor, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

 

För Hefabs del är förvärvet ytterligare ett steg i företagets arbete med att utöka och diversifiera fastighetsbeståndet. Hefab (Hägerstens Enskilda Fastighetsägare) bildades 1987 av cirka 45 enskilda ägare som äger egna fastigheter på Hägerstensåsen.

 

Hefab med dotterbolag innehar fastigheter med cirka 900 lägenheter samt cirka

20 000 kvm lokaler och planerar att fortsätta expansionen av koncernen genom ytterligare förvärv samt ett antal egna utvecklings- och nybyggnadsprojekt under de kommande åren.