23 augusti 2019
söndag, 23 juni 2013 16:42

Fler nya hyresgäster i Port73

Skrivet av 
alt

Atrium Ljungberg satsar på att Port73 i Haninge ska bli bolagets femte stora regionala

handelsplats.

 

Handelsplatsen Port73, som Atrium Ljungberg invigde i Haninge för knappt tre år sedan, fortsätter att växa och bredda sitt utbud. En tillbyggd del om 10 000 kvm i två plan invigs i augusti och den nya etappen är fullt uthyrd. Här öppnar fyra restauranger, tre livsmedelskoncept, varav en stor Willysbutik, samt Stockholms första etablering av modeföretaget Lager 157. Vid årsskiftet öppnar även gym- och friskvårdsföretaget Nordic Wellness.

 

– Det är väldigt roligt att vi i rådande konjunktur kan presentera ett så starkt och spännande innehåll inför öppningen den 28 augusti. Det brukar ta lite tid att sätta en ny handelsplats på kartan, men Port73 har haft en bra utveckling sedan start och både konsumenter och hyresgäster har på kort tid upptäckt platsen, säger Peter Svanberg, affärsutvecklare, Atrium Ljungberg.

 

Atrium Ljungbergs ambition är sedan byggstarten 2009 att utveckla Port73 till sin femte stora regionala handelsplats, tillsammans med Sickla Köpkvarter i Nacka, Farsta Centrum i Stockholm, Gränby Centrum i Uppsala och Mobilia i Malmö. När den nya delen öppnar efter sommaren kommer Port73 bestå av ett fyrtiotal olika butiker, restauranger och serviceverksamheter på en total area om cirka 37 000 kvm.

 

– Nu har vi kommit en bra bit på väg och det finns stora möjligheter att göra mer. Den här delen av Stockholm växer kraftigt och platsen för Port73 i korsningen mellan Nynäsvägen och Gudöbroleden har ett strategiskt läge och är ett viktigt nav i södra Storstockholm. Vi planerar för att stegvis fortsätta utveckla Port73 med ytterligare handel. Ambitionen är också att addera inslag av kultur, attraktioner och eventuellt bostäder, säger Peter Svanberg.