18 september 2019
onsdag, 19 juni 2013 19:49

First tvingas sälja Amaranten Hotel till Choice

Skrivet av 
alt
First Hotels orkade inte betala fastighetslånen för Amaranten Hotel på Kungsholmen i Stockholm.

 

First tvingas sälja Amaranten, Skt Petri och Vesterbro för att bolaget inte kunde finansiera lånen på fastigheterna. Säljaren Host, Firstsfärens fastighetsbolag, har svårt med likviden. Nu gör Host en vinst som ska satsas på resten av kedjan.

 

Det är Nordic Choice Hotels som fortsätter sin tillväxt i Stockholm genom att förvärva av Host ett av Stockholms största hotell, Hotel Amaranten på Kungsholmen med 461 rum, restaurang och bar, spa och pool. Efter köpet äger Nordic Choice fyra av de fem största hotellen i Stockholm.

 

Därutöver köper  koncernen  av Host i Köpenhamn Hotel Skt. Petri och Hotel Vesterbro med 268 respektive 400 rum. Nordic Choice Hotels tar över såväl fastigheterna som driften från First Hotels. Fullständig integrering och omprofilering av varumärkena förväntas vara klart under hösten.

 

Efter affären har Nordic Choice Hotels 13 hotell i Stockholm inklusive Clarion Hotel Arlanda. I september öppnar Quality Hotel Friends vid den nya nationalarenan i Solna och Quality Hotel Globe kommer att fördubbla sin kapacitet till 524 rum under 2014.

 

– Stockholm är en av Europas mest spännande hotellmarknader. Med Hotel Amaranten och de nya hotellsatsningarna har vi stärkt vår position ytterligare i Stockholm, säger Torgeir Silseth, vd för Nordic Choice Hotels.