22 september 2019
söndag, 16 juni 2013 16:01

Uppsala får sporthotell i Gränby

Skrivet av 
alt

Hotellet i Gränby blir Sveriges första koncepthotell för sport och idrott.

 

Familjeägda Upplandsknekten och Tema har tagit fram det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen för ett hotell vid sportfältet i Gränby, Uppsala. Hotellet – Sports Hotel Uppsala – är strategiskt inplacerat som sportfältets fond mot norr, med tydlig exponering mot Råbyvägen, Bärbyleden och E4:an. Visionen är att skapa Sveriges första koncepthotell för sport och idrott, att stärka Gränby sportfält med en symbolbyggnad som annonserar området och profilerar Uppsala som idrottsstad.

 

Hotellet ska rymma 118 tvåbäddsrum i sex våningar plus gym och sportbar på plan 7. Varje gästrum kan kompletteras med två extrabäddar och rymma fyra personer, vilket gör att det totala antalet bäddar kan varieras mellan 236 och 472. Vidare är 17 rum i entréplanet är särskilt anpassade för gäster med funktionsnedsättningar.

 

Ett rationellt och industrialiserat byggande ska ge en prisklass och service som gör hotellet attraktivt för alla som besöker sportfältet – gästande lag på träning, ungdomslag på cuper, föräldrar och tränare. Beräknad total projektkostnad är cirka 100 Mkr.