22 september 2019
söndag, 16 juni 2013 15:58

Newsec hyr ut till MAT i Vällingby

Skrivet av 
alt

Vällingby City, ägt av Svenska Bostäder, får ett nytt matkoncept.

 

Newsec har tecknat ett hyresavtal med Bergendahls avseende cirka 3 600 kvm i Vällingby City. Denna plats, som årligen har cirka 10 miljoner besökare, ägs av Svenska Bostäder. I den aktuella lokalen ska Bergendahls, som även äger City Gross, etablera det nya livsmedelskonceptet M.A.T. med tydlig färskvaruprofil och känsla av forna tiders saluhallar i upplevelse och bemötande. Butiken öppnar under år 2014 med direkt anslutning till Åre-garagets 1 000 p-platser.

 

– Att den första Stockholmsbutiken etableras i just Vällingby City hänger bland annat samman med att de har 10 miljoner besökare, flest butiker i västerort och en spännande blandning av butiker, restauranger, caféer, kultur och service, säger Magnus Schön, etableringschef på Bergendahls.

 

Etableringen av en storlivskedja är en viktig del i det strategiska utvecklingsarbete som fastighetsägaren Svenska Bostäder nu genomför tillsammans med Newsec.

 

– Butiken kommer att öka intresset för fler boende i västerort att göra sina matinköp i Vällingby City. Förutom det nya och attraktiva butikskonceptet kan vi erbjuda mycket god tillgänglighet för både bilburna och de som väljer att åka kommunalt, konstaterar Newsecs Peter Appelgren, centrumchef för Vällingby City.