22 januari 2020
lördag, 08 juni 2013 18:32

Botkyrkabyggen väljer Mitt Alby

Skrivet av 
alt

De 1 300 lägenheterna på Albyberget säljs för 705 Mkr.

 

Botkyrkabyggen och dess ägare Botkyrka kommun har efter en lång process och många intresserade företag, valt köpare till de tio fastigheterna på Albyberget med 1 300 lägenheter. Botkyrkabyggen har skrivit avtal med företaget Mitt Alby och dess styrelseordförande Mikael Ahlström. Försäljningen sker i bolagsform och priset baseras på ett fastighetsvärde på 705 Mkr efter avdrag för latent skatt. Den nye ägaren beräknas ta över förvaltningen av fastigheterna före årsskiftet.

 

Fastighetsaktien skattar den totala lägenhetsytan till cirka 100 000 kvm och ett förvärvspris om drygt 7 000 kr/kvm.

 

– Engagemang och närvaro gör att vi känner oss trygga att lämna över de 1300 lägenheterna till nya ägaren. Vi ser fram emot ett nära samarbete. Vi äger Alby Centrum, och kommer efter försäljningen att äga 2 000 lägenheter i Albydalen och sammanlagt nära 11 000 lägenheter i Botkyrka, säger Ulf Nyqvist, vd för Botkyrkabyggen.

 

Mitt Alby har för avsikt att vara en långsiktig ägare och ha en närvaro i Alby genom bland annat ett lokalt förvaltningskontor och lokalt anställda. De planerar upprustningar av fastigheterna enligt samma tidsplan som Botkyrkabyggen tidigare har gjort upp.

 

Ordföranden Mikael Ahlström kommer från en byggmästarfamilj. Han är också medgrundare till stiftelsen Chelha, som främjar utbildning och demokratiutveckling. Via Procuritas, som han startade 1986, är han involverad i koncernen Olivia, som bedriver hemtjänst, personlig assistans, omsorg och rehabilitering på flera håll i landet, och som har drygt 6 000 anställda.

 

– Vi har en långsiktig plan med köpet. Vi kommer att förvalta fastigheterna på bästa sätt och tror på att utveckla Alby tillsammans med de boende, som är en stark kraft med kreativitet och entreprenörsanda. Vi ser fram emot att lära känna våra hyresgäster på Albyberget, säger Mikael Ahlström.