23 oktober 2019
torsdag, 10 januari 2013 20:30

Göteborg behöver mer mark för pendelparkering

Skrivet av 
alt
Trafikkontoret söker efter lediga markbitar att hyra för nya parkeringsplatser.

 

Behovet av pendelparkeringar i Göteborg har länge varit stort på sina ställen, men i och med trängselskattens införande har det formligen exploderat. De drygt 650 nya parkeringsrutor som hittills tillkommit vid busshållplatser runt Göteborg har varit smockfulla under det nya årets första arbetsdagar. Nu söker trafikkontoret efter lediga markbitar att hyra för nya parkeringsplatser.

 

– Västtrafik har själva drygt 1 300 permanenta pendelparkeringsplatser och vi på trafikkontoret gör hela tiden allt vad vi kan för att ta fram nya, provisoriska platser. De vi skapat hittills har tillfälliga bygglov till 30 juni 2014, sedan är det möjligt att en hel del av dem blir permanenta, men det vet vi inte riktigt än, säger Bo Andersson på trafikkontoret.

 

På några ställen, som vid ÖIS-gården vid Delsjöns hållplats, har vintervädret försenat arbetet med att asfaltera parkeringsytorna, vilket gjort att de 100 nya platserna ännu inte har kunnat tas i bruk. På andra ställen har byggloven överklagats i flera instanser, vilket också försenat byggandet.