18 september 2019
tisdag, 08 januari 2013 18:02

Barlov Lindqvist, ny vd för Väsbyhem

Skrivet av 
alt
Amra Barlov Lindqvist blir i maj ny vd för Väsbyhem.

 

Ny vd för Väsbyhem blir Amra Barlov Lindqvist, 38 år. Hon arbetar idag inom Svenska Bostäder och hon tillträder vd-posten i Väsbyhem den första maj i år.


Styrelsen i AB Väsbyhem har beslutat anställa Amra Barlov Lindqvist som ny vd för det kommunala bostadsföretaget Väsbyhem. Hon efterträder då Väsbyhems nuvarande vd Ulf Dohnhammar som går i pension. Barlov Lindqvist kommer närmast från Svenska Bostäder där hon sedan 2008 varit affärsområdeschef för Järvaområdet.

 

– Det ska bli riktigt spännande att leda ett av Sveriges bästa allmännyttiga bostadsbolag. Jag ser särskilt fram emot att leda bolaget i att aktivt delta i Väsbys och hela Stockholmsregionens utveckling framöver, säger Amra Barlov Lindqvist.

 

– I och med denna rekrytering säkerställer vi Väsbyhems möjligheter att leva upp till rollen som en viktig motor i samhällsutvecklingen, det har vi alltid varit och det ska vi fortsätta vara, säger Kent Hjalmarsson (M), ordförande i Väsbyhems styrelse.

 

– Rekryteringen av Amra Barlov Lindqvist är ett led i att ytterligare stärka Väsbys profil med ambitioner som samhällsutvecklare, säger Björn Eklundh, kommundirektör.


AB Väsbyhem, som ägs i sin helhet av Upplands Väsby kommun, äger och förvaltar cirka 4 400 lägenheter om drygt 30 000 kvm. Sedan år 1948 har Väsbyhem aktivt deltagit i kommunens utveckling. Bo85 kanske är det avtryck som oftast nämns men utvecklingen fortsätter och idag förnyar Väsbyhem miljonprogramsområden.

 

Upplands Väsby kommun, som bildades 1952 genom en sammanslagning av tre mindre socknar, har idag drygt 40 000 invånare. Kommunen, som styrs sedan år 2006 av en borgerlig majoritet, ökar sitt invånarantal med cirka 1 000 personer varje år.