23 augusti 2019
tisdag, 08 januari 2013 17:10

Attebrant – ny vd för Basale Sverige

Skrivet av 
alt
Ulf Attebrant blir vd för Basale Sverige om en vecka.

 

Basale har rekryterat Ulf Attebrant som ny vd för Basale Sverige. Attebrant har bland annat varit vd för Citycon i Sverige och vice vd för Atrium Ljungberg. Tillträdet till posten sker redan den 14 januari. Rekryteringen har gjorts i samarbete med Fasticon.

 

– Basale är ett väldigt intressant företag och det ska bli spännande att bidra till att utveckla verksamheten vidare mot målet att bli det naturliga förstavalet inom förvaltning och asset management på den svenska marknaden. Med Basales goda rykte, kunniga medarbetare och välutvecklade förvaltningssystem kommer bolaget utvecklas med nuvarande och nya kunder – vi har en fantastisk grund att bygga vidare på, säger Ulf Attebrant.

 

Basales koncernchef, Hilmar Auran, tillägger:

– Vi har högt ställda mål för Basale och under 2012 har vi haft kraftig tillväxt i både Sverige, Norge och Danmark. Vi är övertygade om att Ulfs gedigna erfarenhet och kompetens kommer att vara en stor tillgång för Basale Sveriges fortsatta utveckling. Hans stora erfarenhet av retail är också väldigt värdefull för koncernen.

 

Basale, som etablerades år 1990, är ett av Nordens största fristående företag inom förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter. Bolaget tar ett helhetsansvar för kundernas fastighetsinvesteringar.


Totalt förvaltar Basale 2,1 miljoner kvm med ett fastighetsvärde om cirka 35 Mdr kr i Norden. Basale är helägt av OBOS (Oslo Bolig- og Sparelag) som är Norges största ägare och förvaltare av bostäder. OBOS omsätter cirka 2,3 Mdr kr i en förvaltning av cirka 150 000 bostäder.