Skriv ut denna sida
fredag, 21 december 2012 17:39

Vasakronan köper NCC:s del av Triangeln för 1,2 Mdr

Skrivet av 
alt
Vasakronan köper NCC:s projekt om 12 000 kvm i Triangeln, Malmö. Bild: FOJAB

 

Vasakronan köper den del av Triangeln i Malmö som nu byggs av NCC. Sedan tidigare äger Vasakronan den existerande delen av citygallerian Triangeln om cirka 25 000 kvm. Vasakronan betalar 1,2 Mdr kr. Catella var rådgivare till säljaren NCC.

 

Intill den befintliga gallerian Triangeln, i Malmös bästa cityhandelsläge, uppför NCC cirka 12 000 kvm galleria med cirka 400 garageplatser och 4 700 kvm kontorslokaler. Handelsdelen integreras med Vasakronans befintliga del och den nya handelsdestinationen kommer att erbjuda Malmös invånare totalt 33 000 kvm butikslokaler. Triangeln blir därmed den största och modernaste gallerian i centrala Malmö.

 

Vasakronan är störst i Sverige på cityhandel och i Malmö ligger företagets butiksfastigheter i bästa läge från Stortorget i norr, utmed Södra Förstadsgatan ner till och med Triangeln i söder. Med förvärvet från NCC Property Development flyttar Vasakronan fram positionen som handelsaktör i en region under stark expansion.
Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan, säger:– Öresund är en tillväxtregion med en stark befolkningsutveckling och köpkraften i regionen växer betydligt mer än riksgenomsnittet. Ett fortsatt inflöde av turister och pendlare innebär att förutsättningarna för en riktigt bra och centralt belägen handelsplats är goda. Förvärvet av Triangeln är den typ av investeringar vi söker. 

Den ekonomiska uthyrningsgraden i den nya handelsdelen är idag 76 procent. Gallerians inriktning är mode med en mix av kända och nya varumärken som kompletteras av restauranger, caféer och en mängd olika servicetjänster. I kontorsdelen är 71 procent av lokalerna uthyrda till Sydsvenskan på ett långt kontrakt.

I den befintliga delen av Triangeln investerar Vasakronan cirka 440 Mkr i en om- och tillbyggnad. Ombyggnaden genomförs i etapper och beräknas vara klar i samband med att den nybyggda/förvärvade handelsdelen öppnar sommaren 2013.


Han fortsätter:

– I Vasakronans befintliga del ingår också 10 000 kvm kontor, 500 garageplatser och ett hotell.
Triangelns läge och koncept är unikt. Kontor, handel, hotell och ett stort serviceutbud gör platsen till ett nav för människor som bor och arbetar i Malmö. Citytunneln med de nya stationsuppgångarna har stärkt områdets attraktivitet ytterligare och vi bedömer att cirka tio miljoner människor kommer att passera genom Triangeln årligen. Triangeln miljöklassas enligt BREEAM och även som GreenBuilding. 

Tillträde sker den 17 december 2013.


Senaste från Redaktionen