17 januari 2020
måndag, 03 december 2012 20:53

IVG säljer för 304 Mkr till Catella i city

Skrivet av 
alt
Elefanten 17 har stigit i värde, eftersom Fabege i december 2004 sålde fastigheten till en tysk fond för 265 Mkr.

 

Den tyska fondförvaltaren IVG Funds har sålt kontorsfastigheten Elefanten 17 i centrala Stockholm för en av sina fonder som vänder sig till institutionella investerare. Fastigheten har sålts genom en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 304 Mkr till Catella Real Estate AG KAG, på uppdrag av fonden Sarasin Sustainable Properties European Cities.

 

Fastigheten ligger på Vattugatan 17-19 och omfattar totalt 4 700 kvm uthyrbar area. Den är fullt uthyrd till bland andra Trafikverket, Svensk Mjölk och SJ.

 

IVG Funds äger för närvarande fastigheter med en total uthyrningsbar area som uppgår till cirka 145 000 kvm till ett värde om cirka 3,7 Mdr kr. Bolaget söker efter nya investeringsobjekt i Sverige, främst inom kontors- och handelssegmentet.

 

Jones Lang LaSalle har varit rådgivare till IVG Funds i transaktionen. Jones Lang LaSalle kommenterar att intresset för Elefanten 17 har varit stort både från svenska och internationella investerare. Som en av de stabilaste ekonomierna i Europa, fortsätter den svenska fastighetsmarknaden att attrahera internationellt kapital.