25 augusti 2019
onsdag, 17 oktober 2012 19:31

Aberdeen utvecklar mer handel till Stureplan

Skrivet av 
alt
I hörnet av Sturegatan och Humlegårdsgatan planerar Aberdeen 5-6 nya butiker om cirka 1 600 kvm.

 

 

alt

Jens Linderstam, ansvarig för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.

 

Nu påbörjas arbetet med att ytterligare förstärka handelsstråket från Stureplan till Östermalmstorg. I hörnet av Sturegatan och Humlegårdsgatan med adressen Sturegatan 10 planeras 5-6 nya butiker på en yta av cirka 1 600 kvm. Fastigheten som heter Humlegården 57 ägs av Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv. Aberdeen Asset Management ansvarar för koncept och uthyrning av handelsytorna.

 

I det pågående projektet i grannfastigheten Sperlingens Backe 30, som även den ägs av SEB Trygg Liv, håller de sista handelsytorna på att färdigställas. Projektets handelsytor är fullt uthyrda med hyresgäster som Gant Rugger, Maria Nilsdotter, Eton, Morris, Luciano Padovan och Crockett & Jones. Största hyresgäst är restaurangen Taverna Brillo, Sturehofs nya och största satsning.

 

– Efter det framgångsrika projektet i fastigheten Sperlingens Backe 30 tar vi oss nu an Humlegården 57 och fortsätter därmed utvecklingen av handelsstråket längs Sturegatan och Humlegårdsgatan, säger Lars Kinneholm, Portfolio Manager på SEB Real Estate Investment Management.

 

Konceptet för stråket är personlig handel med en tydlig inspiration från europeisk storstadsmiljö. Utbudet blir klassiskt men tidsenligt och ska komplettera Bibliotekstan och NK. Inspirationskällor är bl a Kronprinsensgade i Köpenhamn och Jermyn Street i London. Aberdeen Asset Management ansvarar för koncept och uthyrning av handelsytorna.

 

– Med den nya inriktningen i fastigheten får vi möjlighet att styra ”porten till Östermalm” och ambitionsnivån är hög. Vi kommer att fortsätta med samma inriktning, med att skapa ett levande och attraktivt stråk i en tidlös stil. Utbudet kommer att utökas med fler premiumvarumärken och handlare som riktar sig till den publik som rör sig i området, säger Jens Linderstam, ansvarig för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.