25 maj 2020
onsdag, 17 oktober 2012 19:24

Skanska bygger Tolv Stockholm

Skrivet av 
alt
Tolv Stockholm, om 12 000 kvm färdigställs av Skanska under hösten 2013.

 

Efter en offentlig upphandling står det nu klart att Skanska har fått generalentreprenaden för byggandet av den nya destinationen Tolv Stockholm vid nya Tele2 Arena i Globenområdet. Beställare är SGA (Stockholm Globe Arena) Fastigheter AB, ägt av Stockholms stad. I Skanskas uppdrag ingår bland annat att färdigställa anläggningens allmänna ytor samt att grundanpassa hyresgästernas lokaler. Kontraktsumman är 123 Mkr.

 

Nästa höst erbjuder Tolv Stockholm på en yta om 12 000 kvm ett genomtänkt utbud av bland annat mat, livemusik och underhållning.

 

– Vi är mycket glada över att ha fått detta uppdrag och ser fram emot att, tillsammans med SGA Fastigheter, utveckla Tolv Stockholm. Denna typ av uppdrag passar oss inom Skanska bra. Vi har under senare tid bland annat byggt Bromma Blocks och MOOD Stockholm, vilket gett oss erfarenheter som vi hoppas ska komma väl till pass i utvecklandet av denna nya nöjesdestination, säger Victor Verboog, distriktschef, Skanska Sverige.

 

Globenområdet, som en del i den framväxande Söderstaden, ska på sikt knytas ihop med innerstaden. Genom en utveckling av området med ny arena och ett starkare och bättre mat- och nöjesutbud ska området bli en än mer naturlig plats att besöka även utan stundande evenemang i arenorna.

 

– Vi känner oss väldigt trygga med Skanska som entreprenör för byggandet av Tolv Stockholm. Deras erfarenhet av att förverkliga nyskapande miljöer är väldigt värdefull, säger Mats Grönlund, vd SGA Fastigheter.