25 maj 2020
fredag, 12 oktober 2012 17:25

Svenska Bostäder rustar i Akalla

Skrivet av 
alt
Svenska Bostäder renoverar miljonprogram i Akalla.

 

M3 Bygg har tecknat kontrakt med Svenska Bostäder för att utföra en ombyggnad av kv. Nystad 8 på Sibeliusgången 4 i Akalla för 75 Mkr. Projektet omfattar det andra av sex skivhus i kvarteret som ska rustas. Projektet, som är en del av det så kallade Järvalyftet, påbörjas i november och beräknas pågå i drygt ett år, till december 2013.

 

Den byggnad som ska moderniseras innehåller 99 lägenheter,  fördelade på 11 våningar för entréplan med förråd och lokaler; källar- och vindsvåning samt garage med 64 bilplatser. Huset är ett skivhus med tidstypisk arkitektur och det är en del av miljonprogrammet som byggdes under 1970-talet, vilket nu är i behov av en genomgripande upprustning. I projektet ingår även ombyggnad av gården på fastigheten kv. Nystad 7, det vill säga  gården mellan byggnaderna för Sibeliusgången 2 och Sibeliusgången 4.

 

– Vi har precis slutfört entreprenaden kv. Molde 5 som pågått sedan hösten 2010. Även detta var ett projekt ingår i Järvalyftet för Svenska Bostäder. Genom att tillvarata den erfarenhet vi samlat från våra tidigare liknande projekt, tillsammans med pågående nyrekryteringar,  är det vår avsikt att stärka vår position ytterligare på denna marknad den närmaste tiden, säger Johan Lindberg, vd för M3 Bygg AB.