25 maj 2020
onsdag, 29 augusti 2012 20:37

Bonnier kompletterar med restauratörer i Hornstull

Skrivet av 
alt
Det nya torget i Hornstull.

 

alt

Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter. Foto: Bonnier Fastigheter.

 

alt

Miranda Jensen, marknadschef Bonnier Fastigheter. Foto: Cato Lein.

 

Nu är det klart vem som ska driva restaurangen i Bonnier Fastigheters fondbyggnad vid det nya torget i Hornstull. Det blir familjen Ahlbom som våren 2013 slår upp portarna till den nya krogen i tre plan. Ahlboms driver i dagsläget 5 restauranger och barer i Stockholm – Hotellet på Linnégatan, Storstad och Olssons skor på Odengatan, Solidaritet på Lästmakargatan samt Bistro Rigoletto på Kungsgatan.

 

– Vi tycker självklart att det är jätteroligt att Ahlboms väljer just Hornstull när de nu kommer tillbaka till Söder där de startade sin bana. De har en gedigen erfarenhet av att skapa bra och intressanta mötesplatser och vi tror att de kommer att tillföra en ny dimension till Hornstull, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

 

Restauranger är en viktig del av konceptet för handelsplatsen. Klart sedan tidigare är att Mikael Ljunggren samt två andra aktörer nu under hösten kommer att öppna upp på Hornsbruksgatan.

 

– Vi har satsat på att få riktigt bra restauratörer till handelsplatsen. Det gör att platsen lever över dygnet och blir en naturlig mötesplats för de som bor och arbetar i området, säger Miranda Jensen, marknadschef på Bonnier Fastigheter.

 

I dagsläget är cirka 70 procent av ytorna uthyrda och det finns ett stort intresse för de kvarstående. Några av de hyresgäster som är kontrakterade (och vissa redan öppnade) är Hemköp, Systembolaget, 7‐Eleven, Direkten, H&M samt Beijing 8.