25 maj 2020
måndag, 27 augusti 2012 19:28

NCC bygger 140 studentlägenheter åt Svenska Bostäder

Skrivet av 
alt
Svenska Bostäder och NCC byggstartar efterlängtade 140 studentbostäder i Hjorthagen.

 

NCC Construction ska bygga 140 studentlägenheter intill gamla gasverksområdet i Hjorthagen i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Uppdragsgivare är Svenska Bostäder och ordern är värd 137 Mkr. Projektet beräknas vara klart i augusti 2014. 

 

Bristen på studentbostäder i Stockholm är idag större än någonsin och de 140 bostäderna blir de första av de 500 studentbostäderna som ska byggas i den nya stadsdelen, allt enligt den nu gällande planen.

 

Lägenheterna, med ett till tre rum och kök, från 27 till 85 kvm, ska inrymmas i en strykjärnsformad fastighet som byggs i sju respektive åtta våningar.


Fastigheten får en grön innergård, vilket är viktigt för hela bostadsområdets miljö. I källaren finns plats för 260 cyklar, men inte garage för några bilar. Vidare får alla studentlägenheterna matavfallskvarnar, för att bidra till en produktion av biogas. Huset får även en sopsug för förpackningar, papper och restavfall.

 

I en intervju med Björn Ribbhagen, projektledare fastighetsutveckling på Svenska Bostäder, säger han att av de 140 lägenheterna är cirka 70 lägenheter ettor, 50 är tvåor och 20 är treor. Dessa treor, om 85 kvm, är troligen särskilt eftertraktade eftersom de är hörnlägenheter.

 

I en kommentar kan sägas att äntligen kan detta efterlängtade projekt byggstartas, ett projekt som överklagades år 2010. Byggstart sker i oktober i år.


Samma framgång, som med byggstarten i Hjorthagen, tillönskas Svenska Bostäder med projektet för 1 000 studentbostäder i Albano samt för projektet med 250 studentbostäder på platsen för gamla S:t Görans gymnasium på Kungsholmen. SF