17 augusti 2019
onsdag, 17 april 2019 13:23

Sara Stinas torg invigs i Gränbystaden

Skrivet av 

 

Sara Stinas torg i Gränbystaden, Uppsala, erbjuder uteserveringar, klättervägg och plats för umgänge. Torget är beläget mellan den nybyggda delen av gallerian och de tre nya bostadshusen, som förutom 200 hyresrätter även rymmer restauranger, handel, service och kontor. I höst kommer torget att kompletteras med en större och några mindre lekplatser.Den 26 april invigs det nya torget Sara Stinas torg i Gränbystaden, Uppsala. Med uteserveringar och kringliggande byggnader med handel, service, kontor och bostäder utgör det nya torget en knutpunkt i Gränbystaden. Bakom utvecklingen av Gränbystaden står Atrium Ljungberg.

− När vi påbörjade arbetet med att utveckla Gränbystaden var ett av målen att skapa en plats för umgänge, aktiviteter, nöjen och rekreation. Med invigningen av Sara Stinas torg realiserar vi detta och tillför ännu en viktig beståndsdel för stadskänslan i Gränbystaden, säger Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef i Uppsala.

Torget har fått sitt namn från Carl von Linnés dotter Sara Christina, även kallad Sara Stina. I början av 1800-talet levde Sara Stina på en gård som låg nära platsen där Gränby 4H-gård ligger idag, bara ett stenkast från det nya torget.

Flera platser i Gränbystaden har fått eller kommer att få namn med koppling till Linné, bland annat det så kallade Linnétorget i norra delen samt Blomstertorget inne i gallerian.