18 september 2019
tisdag, 09 april 2019 10:52

Klart för 300 lägenheter i Skärholmen

Skrivet av 

 

Illustration för projektet Söderholmen och kvarter A. Vy från Söderholmsgränd. Byggnaderna föreslås ta upp kulörer från omgivande bebyggelse och ha en kulör per hus.
Under ett sammanträde i Stockholms kommunfullmäktige under måndagen godkände fullmäktige ett genomförandebeslut och en detaljplan för projektet Söderholmen i Fokus Skärholmen. Projektet innebär bland annat 300 nya lägenheter, utbyggnad av befintlig skola, två nya förskolor och upprustning av stadsmiljön.

 

 

– Projekt Söderholmen kommer att bidra med ett välbehövligt lägenhetstillskott för Stockholm och ett lyft för stadsdelen med ökad trygghet och trafiksäkerhet. Även tillskottet av två förskolor, nya LSS-bostäder och nya idrottsytor är välbehövliga i området. Ombyggnaden av Vårbergsvägen kommer att skapa välbehövliga stadskvaliteter med mer av sluten kvartersstruktur, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

 

 

Projektet Söderholmen är ett av delprojekten inom Fokus Skärholmen. Projektet avser byggnation av cirka 300 lägenheter, utbyggnad av befintlig skola och två förskolor, ny idrottsplan, ombyggnad och upprustning av gator och parkstråket ner mot Johannesdalsbadet.

 


Samtlig nyproduktion blir bostadsrätter, samt sex LSS-bostäder. Inom projektområdet planeras också för utbyggnad av befintlig skola med ny idrottshall och större skolgård, utbyggnad av två förskolor, ny idrottsplan, ombyggnad och upprusning av gator samt upprustning av parken västerut mot Johannesdals badplats.